C.I.N.T.A ^__^

Heyhey semuaa :D
nOw aku nk story about CINTA <3 ...
BACA SAMPAI HABIS !!


Cinta tidak pernah meminta ia sentiasa memberi, cinta membawa penderitaan tetapi tidak pernah berdendam, tidak pernah membalas dendam. Di mana ada cinta di situ ada kehidupan. Manakala kebencian membawa kepada kemusnahan.

Jangan simpan kata-kata CINTA pada orang yang tersayang sehingga dia meninggal dunia, lantaran akhirnya kita terpaksa catatkan kata-kata CINTA itu pada pusaranya. Sebaliknya ucapkan kata-kata cinta yang tersimpan di benakmu itu sekarang selagi ada hayatnya.

Mungkin Tuhan menginginkan kita bertemu dan bercinta dengan orang yg salah sebelum bertemu dengan orang yg tepat, kita harus mengerti bagaimana berterima kasih atas kurniaan itu.

Jika kita mencinta seseorang, kita akan sentiasa mendoakannya walaupun dia tidak berada di sisi kita :D .

Janganla kita melarikan diri dari CINTA apabila ia berada di hadapan kita. Jangan melarikan diri daripadanya kerana suatu hari nanti kamu pasti akan teringat-ingatnya kembali dan menyesali perbuatan kamu itu .

Cinta bukan mengajar kita lemah tetapi membangkitkan kekuatan. Cinta bukan mengajar kita menghinakan diri tetapi menghembuskan kegagahan. Cinta bukan melemahkan semangat tetapi membangkitkan semangat . :D

Cinta dapat mengubah pahit menjadi manis, debu beralih emas, keruh menjadi bening, sakit menjadi sembuh, penjara menjadi telaga, derita menjadi nikmat dan kemarahan menjadi rahmat . :D

Cinta ibarat pasu antik ia sukar ditemui, sukar diperolehi tapi mudah untuk jatuh berderai .

Cinta sebenarnya tidak buta. Cinta adalah sesuatu yang murni, luhur dan diperlukan. Apa yang buta ialah bila cinta itu menguasai dirimu tanpa pertimbangan .

Cinta itu apabila kamu bertemu dan membuat pilihan yang tepat . :D

Manusia tidak jatuh ke dalam cinta dan tidak juga keluar dari cinta. Tetapi manusia tumbuh dan besar dalam cinta . :D

Setiap orang punya rasa cinta. Tetapi tidak semua orang merasai cinta. Setiap orang pernah bercinta. Tetapi tidak semua mampu mengecapi bahagia :DD

huh, penat aku story about CINTA <3 !
Panjang doe . .grr , dah lenguh dah tangan aku. ! :D :D :D

#akucintasiDIAcapitalA :*
:) Disetiap saat dan waktu hanya ada kamu , selamanyaa :)

No comments:

Post a Comment


Thank You